A.W. Lechner

Medisch adviseur   |   Verzekeringsarts

 

Opleiding, werkervaring en verder
Na een opleiding werktuigbouwkunde en een aantal jaren werken, o.a. aan de faculteit Diergeneeskunde op de afdeling veterinaire radiologie in Utrecht, ben ik in 1986 afgestudeerd als arts.

Daarna direct gestart als verzekerings­genees­kundige in opleiding bij de GMD in Vlaardingen. Naast mijn werk overdag ben ik sinds 1989 altijd werkzaam geweest als forensisch geneeskundige in de avond- en nachtdienst. Na gewerkt te hebben bij vliegtuigfabriek Fokker, kreeg ik de positie van 1e korpsarts, hoofd medische dienst, eerste verantwoordelijke voor de verzekeringsgeneeskundige, bedrijfsgeneeskundige en forensisch-geneeskundige uitvoering, binnen de Regiopolitie Rotterdam Rijnmond aangeboden. Dit heb ik tot oktober 1997 gedaan, waarna ik begonnen ben als zelfstandig ondernemer in de verzekeringsgeneeskundige advisering.

Na jaren als managing partner ben ik nu vooral een van de zeer betrokken partners binnen LechnerConsult.
Verder ben ik opleider verzekeringsgeneeskunde.

Persoonlijk ben ik geboeid door de veerkracht van mensen met gezondheidsproblemen. De creativiteit en het aan­passings­vermogen waarmee zij een leven met ziekte of handicap vormgeven, vind ik inspirerend en bewonderens­waardig. Daar getuige van kunnen zijn, vormt de kern van mijn arts zijn. Ik hoop met een goede en volledige analyse van medische mogelijkheden en beperkingen daaraan een zinnige bijdrage te kunnen leveren.

 

BIG-nummer: 99022406601